Aangepaste handbalvormen
Handbal is een dynamische en energieke sport die nu voor iedereen toegankelijk is dankzij aangepaste vormen zoals rolstoelhandbal, G-handbal en walking handball. Deze varianten bieden iedereen, ongeacht fysieke mogelijkheden of leeftijd, de kans om de sport te beleven en te genieten van het spel.
Rolstoelhandbal maakt het mogelijk om vanuit een rolstoel dezelfde snelheid en spanning van het spel te ervaren. G-handbal is speciaal ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking, waarbij plezier en samenspel centraal staan. Walking handball is ideaal voor wie graag actief blijft, maar het rustiger aan wil doen; deze versie vermijdt rennen, zodat ook ouderen of mensen met blessures mee kunnen doen.
Of je nu een doorgewinterde sporter bent of voor het eerst een bal oppakt, er is een vorm van handbal die bij jou past. Doe mee en ontdek hoe leuk, uitdagend en toegankelijk handbal kan zijn!
Rolstoelhandbal
Wat is rolstoelhandbal?
Rolstoelhandbal is een dynamische en inclusieve sport die wordt gespeeld in een rolstoel. Deze sport maakt handballen mogelijk met een fysieke handicap, zodat iedereen handbal kan beleven op zijn of haar eigen manier. Rolstoelhandbal is toegankelijk voor zowel sporters met als zonder handicap.
Waar kun je rolstoelhandballen?
Meerdere verenigingen in Nederland bieden rolstoelhandbal aan. Vind eenvoudig een vereniging bij jou in de buurt en ontdek waar jij aan de slag kunt met deze uitdagende sport.
Rolstoelhandbal bij jouw vereniging opzetten?
Benieuwd naar de mogelijkheden om rolstoelhandbal bij jouw vereniging te introduceren? Wij ondersteunen hier graag bij. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of ondersteuning./via het contactformulier
G-handbal
G-handbal is niet alleen een sport, maar ook een gemeenschap waarin iedereen wordt aangemoedigd om zijn of haar potentieel te ontdekken en te ontwikkelen. Het is een plek waar vriendschappen worden gesmeed, zelfvertrouwen wordt opgebouwd en waar elk individu wordt gewaardeerd om zijn of haar unieke bijdrage aan het team. Het gaat niet om het winnen van wedstrijden, maar om het vieren van persoonlijke groei en prestaties, hoe klein ze ook lijken.
Binnen het NHV wordt al heel lang G-handbal aangeboden. Inmiddels is dat uitgegroeid naar vele teams die iedere maand in toernooivorm tegen elkaar spelen. Er zijn Regionale Spelen en Special Olympics en er is zelfs een Nederlands Kampioenschap. Startende teams die nog niet beschikken over een volledig team, kunnen met andere teams worden gemengd, waardoor zij wel gewoon mee kunnen doen.
Voor wie is G-handbal?
G-handbal is niet alleen voor spelers met een verstandelijke beperking, maar het verwelkomt ook mensen met andere uitdagingen, zoals fysieke beperkingen of specifieke leerstoornissen. Het is een sport die zich richt op het benadrukken van de mogelijkheden van elk individu, ongeacht hun achtergrond of vaardigheidsniveau. Door de aanpassingen en ondersteuning die worden geboden, kunnen spelers met verschillende behoeften volledig deelnemen aan het spel en de voordelen van teamgeest en lichamelijke activiteit ervaren.
G-handbalteam starten?
Het initiatief om meer G-teams in Nederland op te starten heeft mede als doel om de reisafstanden voor wedstrijden en toernooien te verminderen, waardoor iedereen gemakkelijker toegang heeft tot deze geweldige sport. Bovendien biedt het spelers de mogelijkheid om nieuwe vriendschappen te sluiten en grenzen te verleggen, zowel fysiek als mentaal.
Het opzetten van een G-handbalteam kan inderdaad een uitdaging zijn, maar wij staan klaar om jou en jouw vereniging te ondersteunen bij elke stap van het proces. Wij zijn er om ervoor te zorgen dat jullie G-handbalavontuur een groot succes wordt!
Als je nog steeds twijfelt, nodigen we je uit om onze video te bekijken, waarin je de opwinding en voldoening van G-handbal zelf kunt ervaren. Laat je inspireren en omarm de kracht van de G-sport. Neem contact met ons op via h.van.es@handbal.nl om te ontdekken hoe ook jouw vereniging kan profiteren van G-handbal!