VOC Amsterdam wint Handbal SuperCup

Eerste prijs van het handbalseizoen gaat mee naar Amsterdam

OTTO Work Force / VOC Amsterdam  is het handbalseizoen sterk begonnen. Het damesteam bleek te sterk voor het strijdlustige Fortes Venlo en won de wedstrijd met 23-28.

De eerste helft waren de ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Na een stroeve start van VOC Amsterdam, waardoor Venlo op een 2-0 voorsprong kwam, wist VOC weer aan te sluiten en bleven de goals elkaar opvolgen. De teams, beiden in een vrijwel nieuwe samenstelling, leken nog enigszins aan elkaar te moeten wennen. Hierdoor slopen er zeker aan het begin van de wedstrijd nog wat kleine fouten in. Aan de kant van VOC Amsterdam was Judith van der Helm goed op schot. De club uit de hoofdstad ging met een nipte voorsprong de rust in (13-14).

In de tweede helft kwam VOC duidelijk beter uit de startblokken. In de eerste fase van de wedstrijd liep VOC flink uit op Venlo door vier keer te scoren terwijl Nikki van der Vorst haar doel leeg wist te houden (13-17). VOC liep zelfs uit tot een 14-20 voorsprong, maar Venlo wist het verschil halverwege de tweede helft terug te brengen naar 3. VOC Amsterdam gaf de voorsprong echter niet meer uit handen en wist de wedstrijd uiteindelijk met 23-28 te winnen. VOC Amsterdam.

Jette van Ingen, zelf verantwoordelijk voor 9 van de 28 treffers: “We wisten dat we een kans hadden. We hebben nieuwe speelsters maar dat geldt ook voor Venlo waardoor je dus allebei op 0 begint. Omdat het voor iedereen nieuw was, we waren eigenlijk pas een week voor de wedstrijd compleet, was het nog erg zoeken naar hoe de teamdynamiek is. Het is fijn dat de afspraken die we hebben gemaakt ook zijn gelukt.” Naast het winnen van de SuperCup heeft VOC Amsterdam nog meer doelen gesteld. “We willen groeien in het team zodat we elkaar blindelings gaan vinden en hopelijk de rest van de prijzen aan het eind van het seizoen te kunnen pakken. Ons hoofddoel is uiteindelijk het kampioenschap.”

Als landskampioen ging Fortes Venlo de wedstrijd vol overtuiging in. Keepster Liza Roovers: “We hebben de focus in onze voorbereiding vooral op onszelf gelegd, met veel nieuwe speelsters was het noodzaak om eerst goed ingespeeld te raken. We hadden goede afspraken gemaakt, zowel in de aanval als in de dekking maar we maakten veel slordige fouten en dat heeft ons uiteindelijk opgebroken. Ons doel was de SuperCup te winnen, maar dat is helaas niet gelukt.”

In The Dome in Houten mochten Cabooter Fortes Venlo en OTTO Work Force / VOC Amsterdam het tegen elkaar opnemen vanwege hun goede prestaties het afgelopen seizoen. VOC Amsterdam won in maart de bekerfinale door Venlo met een 22-25 overwinning voor te blijven. Fortes Venlo, voorheen HC Groot Venlo, werd landskampioen door op hun beurt VOC Amsterdam in twee Best of Three wedstrijden te verslaan (20-19 en 28-29).

De Handbal SuperCup
Sinds 1991 wordt er in Nederland om de SuperCup gehandbald. De SuperCup is een jaarlijkse handbalwedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. Het vorige seizoen won Green Park Handbal Aalsmeer zowel de beker als de landstitel, waardoor de verliezend bekerfinalist aan deze SuperCup mocht deelnemen. De heren kwamen vorige week in actie. Green Park / Handbal Aalsmeer ging er toen, door een 33-31 overwinning op Bevo HC, met de winst vandoor.