De Dames U18 gaan spelen om plek 13-16

De Dames U18 zijn er niet in geslaagd om de kwartfinale van het WK U18 te bereiken. Na een sterke eerste wedstrijd in de Main Round tegen Frankrijk was Brazilië in de tweede wedstrijd te sterk.

Frankrijk – Nederland
In de eerste wedstrijd van de Main Round was Frankrijk de tegenstander op het WK U18. Oranje begon goed aan de wedstrijd en kende een sterke eerste helft. De Fransen kwamen traag op gang in de eerste dertig minuten en mistte te veel schoten om de leiding te pakken. Nederland ging met drie doelpunten voorsprong de rust in (8-11).

In de tweede helft kwam Frankrijk terug en trokken ze de stand met nog vijftien minuten te spelen gelijk. Nederland raakte niet van slag en wist de voorsprong weer terug te pakken. Uiteindelijk wisten ze met één doelpunt verschil een verrassende overwinning over de streep te trekken. De Fransen leden hierdoor hun eerste nederlaag van dit toernooi.

Nederland is nog volop in de strijd voor een plek in de kwartfinale.

Nederland – Brazilië
Oranje kende een stroeve wedstrijd. Mede door keepster Sophia Ludwig Kieling wist Brazilië ervoor te zorgen dat Nederland niet lekker in de wedstrijd kwam. Beide teams zochten de kleedkamer op met een ruststand van 10-11. De handbaldames speelden voor hun toekomst in het toernooi en zetten laat in de tweede helft een reeks van 4-0 neer, maar de Brazilianen hielden stand. Ze gaven de voorsprong niet meer weg, wat leidde tot een 22-23 eindstand.

Nederland speelt nog twee wedstrijden om de ranking op het WK U18 te bepalen. Op donderdag 22 augustus om 07:30 uur is Zwitserland de tegenstander. Vrijdag 23 augustus speelt Oranje de laatste wedstrijd van het toernooi. De tegenstander en het tijdstip worden later bekendgemaakt. Alle wedstrijden zijn live te zien op Viaplay.