Dames U18 eindigen als tweede in de poule op WK

Dames U18 eindigen als tweede in de poule op WK

De Dames U18 hebben de laatste wedstrijd van de poulefase op het WK U18 verloren. Daarmee eindigen ze als tweede in Group C.

Oranje verzekerde zich eerder al van een plek in de Main Round. In de laatste wedstrijd van de poulefase werd tegen Japan gestreden om groepswinst. De Aziaten kende een sterke openingsfase en kwamen op een 3-0 voorsprong. Daarna was het via Robin van Galen drie keer raak en stond het gelijk: 3-3. Vervolgens ging de wedstrijd gelijk op. De teams zochten de kleedkamer op bij een stand van 13-13. In de tweede helft was Japan uiteindelijk de sterkere partij en wist het de wedstrijd met 31-27 te winnen. Hierdoor gaan de Japanners er met de groepswinst vandoor en is plaats twee voor Nederland.

Main Round
In de Main Round worden twee wedstrijden gespeeld. De beste acht plaatsen zich voor de kwartfinale. Zondag 18 augustus om 12:00 uur speelt Oranje de eerste wedstrijd van de Main Round tegen Frankrijk. De tweede wedstrijd wordt op 19 augustus om 08:00 uur gespeeld, dan wacht Brazilië. Alle wedstrijden zijn live te zien op Viaplay.