Dames U18 bereiken Main Round op WK

Na een degelijke overwinning op Zuid-Korea zijn de Dames U18 door naar de Main Round van het WK U18. Nederland heeft nog één resterende wedstrijd te spelen in de poulefase waarin zal worden gestreden voor groepswinst.

Nederland – Canada
De Dames U18 kenden een sterk begin van het toernooi. In de eerste wedstrijd werd Canada met een monsterscore van 41-6 verslagen. Al vanaf het begin van het duel wist Nederland de wedstrijd naar zich toe te trekken. De dames wisten de Canadezen lang tot scoren te weerhouden en liepen uit naar een 9-0 voorsprong. Pas in de negende minuut wisten de Noord-Amerikanen voor het eerst te scoren, maar dat bracht Oranje niet van slag. Ze bleven hun eigen spel spelen en breidden hun voorsprong verder uit. Met een ruststand van 21-5 zochten beide teams de kleedkamer op. In de tweede helft wist Nederland nog verder uit te lopen. Canada kwam slecht één keer tot scoren. Daarmee wisten de dames hun eerste wedstrijd te winnen met 41-6.

Nederland – Zuid-Korea
In de tweede wedstrijd van het toernooi was Zuid-Korea de tegenstander van de Dames U18. Nederland opende, via Robin van Galen, de score en nam in het eerste deel van de wedstrijd het initiatief. Halverwege de eerste helft werden de Zuid-Koreanen sterker en pakten ze de voorsprong. Oranje keek hierdoor tegen een 10-13 achterstand aan bij rust. De dames kwamen goed de kleedkamer uit en wisten de achterstand al snel om te buigen naar een voorsprong. Deze werd gedurende de wedstrijd verder uitgebouwd. Het duel eindigde in een 24-19 eindstand. Keepster Anne de Boer keepte een sterke wedstrijd en werd Player of the Match.

Oranje is dankzij deze overwinning al zeker van een plek in de Main Round. Eerst wacht Japan nog voor het laatste duel van de poulefase. Deze wedstrijd wordt op zaterdag 17 augustus om 08:00 uur (Nederlandse tijd) gespeeld en is live te zien op Viaplay.

In de Main Round zal Nederland twee wedstrijden spelen. Deze zullen worden gespeeld op 18 en 20 augustus. Het is nog niet bekend wie de tegenstander gaat worden.