De BENE-League Handball wordt de Super Handball League

De BENE-League Handball wordt de Super Handball League

De hoogste mannen handbal competitie in België en Nederland zet een verdere stap om het handbal in beide landen naar een hoger niveau te tillen. De NHV (Nederlandse Handbal Verbond) en de KBHB (Koninklijke Belgische Handbalbond) kondigen met trots de herpositionering van de BENE-League Handball aan naar de “Super Handball League” (SHL). Er is geloof in de kracht van handbal omdat het vol staat met spectaculaire momenten, kracht en dynamiek. Deze transformatie weerspiegelt de visie en inzet voor het bevorderen van een dynamische, inclusieve en grensverleggende competitie. De competitie streeft ernaar om het visitekaartje van de Belgische en Nederlandse handbalsport te worden.

“We zijn enorm blij met de stappen die de clubs op sportief, maar ook vooral op organisatorisch, commercieel en maatschappelijk niveau aan het nemen zijn. Hoewel er nog veel werk te verzetten is, worden duidelijke stappen vooruit gezet.” Tjark de Lange – Voorzitter Super Handball League

Missie: Breaking Boundaries
De nieuwe pay-off, “Breaking Boundaries”, vat de kern van de missie samen: het doorbreken van grenzen op zowel sportief als sociaal gebied. Het streven is om niet alleen de grenzen tussen landen en clubs te doorbreken, maar ook die van traditionele handbalpercepties en verwachtingen. De competitie richt zich op alle handballers in Nederland en België, met een speciale focus op de nieuwe generatie. Door de snelheid, aantrekkelijkheid en intensiteit van de sport te benadrukken, wil de competitie een nieuwe, jonge doelgroep aanspreken.

Een Nieuw Visuele Identiteit
Om de vernieuwde identiteit te ondersteunen, wordt een modern en fris logo en kleurenschema geïntroduceerd dat de energie en passie van handbal weerspiegelt. Er worden felle kleuren gebruikt waardoor we goed opvallen bij diverse doelgroepen, zowel offline als online. Het logo, dat gestileerde elementen bevat geïnspireerd door de kracht en snelheid van het spel, zal consistent worden gebruikt in alle visuele uitingen.

De Weg Vooruit
De beide federaties gaan gezamenlijk aan de slag om de competitie stevig neer te zetten binnen de handbalcommunity in beide landen, met als doel een sterke, professionele topcompetitie te creëren die als visitekaartje dient voor de sport in België en Nederland.