Black Lake Beach pakt bronzen plak op EHF Beach Champions Cup

De dames van Black Lake Beach zijn derde geworden op de EHF Beach Champions Cup. De ploeg werd afgelopen zomer Nederlands Kampioen Beach Handball en mocht daarom deelnemen aan dit Europese toernooi voor clubs. Na een ongeslagen fase in zowel de poule als de main round en de kwartfinale, werd er in de halve finale voor het eerst verloren. Black Lake Beach rechtte de rug en wist de laatste wedstrijd winnend af te sluiten, waardoor de dames met een bronzen medaille om hun nek terug kunnen reizen naar Nederland. The Danish Beachhandball Dream (Denemarken) pakte de titel ten koste van CATS A.M. Team Almeria (Spanje).

MVP
Meike Kruijer, ook international bij de Nederlandse Beach Dames, werd verkozen tot MVP van het toernooi. Zij eindigde tevens als tweede op de topscorerslijst met maar liefst 125 punten. De speelster van Black Lake Beach kijkt positief terug op het toernooi: “Van weinig verwachtingen naar een mooie bronze plak! Naar aanleiding van het resultaat van vorig jaar (9e plaats) waren de verwachtingen laag. Waar wij stiekem hoopten op een beter resultaat, wilden wij het liefste gewoon lekker handballen. Uiteindelijk mogen wij dus erg trots zijn dat wij maar met één verliespartij een mooie bronzen plak mee naar huis mogen nemen! Op naar meer!”

Hiekka Hauskaa
De mannen van Hiekka Hauskaa zijn als 13e geëindigd op de EHF Beach Champions Cup. Na na drie verliespartijen in de poulefase hebben zij zich in de verliezersronde weten te revancheren. Daar won het twee wedstrijden van London Beach Handball en BHV Wasserschloss en verloor het er een nipt met 2-1 van Beach Stars BHC. Hiekka Hauskaa eindigde hierdoor op de nog hoogst haalbare plek. Bij de heren won GRD Leca – Spar de titel.

Siebe Speckmann eindigde op een knappe vierde plaats op te topscorerslijst met 136 punten.