EHF Beach Champions Cup: deze Nederlandse kampioenen gaan strijden om de titel

EHF Beach Champions Cup: deze Nederlandse kampioenen gaan strijden om de titel

Een van de grootste evenementen in het Beach Handball staat op het punt van start te gaan in Porto Santo, Portugal. De Beach Handball Champions Cup 2024 vindt plaats van 10 tot en met 13 oktober en telt 16 deelnemende teams in zowel het mannen- als vrouwentoernooi. Namens Nederland nemen de Nederlandse kampioenen Black Lake Beach (dames) en Hiekka Hauskaa (heren) deel aan het toernooi.

Herentoernooi
Het herentoernooi begint met de wedstrijden van de voorronde op de eerste twee dagen van de competitie. Van de 16 deelnemende teams gaan er slechts 12 door naar de hoofdronde op 11 en 12 oktober.

De kwartfinales op 12 oktober bepalen de halve finalisten, die op zondag 13 oktober om 12:30 uur tegen elkaar zullen strijden. Later die dag zal de wedstrijd om de derde plaats om 16:30 uur de winnaars van de bronzen medaille bekendmaken, terwijl de nieuwe kampioenen gekroond worden in de finale, die om 18:00 uur plaatsvindt.

Programma poule Hiekka Hauskaa:
Donderdag 10 oktober, 14.15 uur: Rodby Beach Boys – Hiekka Hauskaa
Donderdag 10 oktober, 19.15 uur: Hiekka Hauskaa – Occitanie Beach Team
Vrijdag 11 oktober, 13.15 uur: Hiekka Hauskaa – DAMY RADE Inowroclaw

*alle genoemde tijden zijn Nederlandse tijd. In Portugal is het een uur vroeger.

Damestoernooi
Het damestoernooi volgt hetzelfde schema, waarbij de eerste twee dagen gereserveerd zijn voor de voorrondewedstrijden. Na de hoofdronde op 11 en 12 oktober zullen acht teams op 12 oktober in de middag strijden in de kwartfinales.

De halve finales staan gepland voor zondag 13 oktober om 13:15 uur. Op dezelfde dag ontdekken we de winnaars van het brons tijdens de wedstrijd om de 3e/4e plaats om 17:15 uur, en de titelhouders in de grote finale om 18:45 uur.

Programma poule Black Lake Beach:
Donderdag 10 oktober, 12.45 uur: Black Lake Beach – London GD
Donderdag 10 oktober, 17.45 uur: Sand Devil Youngsters – Black Lake Beach
Vrijdag 11 oktober, 11.45 uur: Black Lake Beach – Multichem Szentendrei NKE

*alle genoemde tijden zijn Nederlandse tijd. In Portugal is het een uur vroeger.

Nederlands Kampioen Beach Handball Heren – Hiekka Hauskaa

Nederlands Kampioen Beach Handball Dames – Black Lake Beach

 
Waar te zien?
Alle wedstrijden zijn live te zien op ehftv.com. Sinds september dit jaar moet je voor deze streamingsdienst een betaald abonnement afsluiten.