De route naar de nieuwe Handbaltrainer 2 opleiding

De route naar de nieuwe Handbaltrainer 2 opleiding

Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de vernieuwing van de Handbaltrainer 2 opleiding. We zijn bezig geweest om een goed product neer te zetten waar veel kandidaat trainers plezier van gaan hebben. We zijn trots om te melden dat we, vanaf september 2024, in het hele land veel trainers een kwalitatief goede opleiding kunnen bieden!

Om een kwalitatief goede opleiding te kunnen aanbieden, hebben we meer tijd nodig gehad dan gehoopt. Hierdoor konden wij afgelopen seizoen de opleiding helaas niet organiseren. Ondanks, was er veel vraag naar deze HT2 opleiding. Voor iedereen die deze opleiding wilde volgen is er ander aanbod opgezet: een webinar m.b.t. de jongste jeugd, een workshop Ballschule met daaraan gekoppeld tickets voor een interland wedstrijd van de dames en een open training bij de handbalacademie. Daarnaast is er gegarandeerd dat begin van seizoen 2024-2025 wél gestart zou worden met de HT2 opleidingen en dat is gelukt!

Er worden dit seizoen maar liefst 13 HT2 opleidingen georganiseerd door heel Nederland. Van Leeuwarden tot aan Barendrecht, van Niedorp tot aan Weert en ook bij Nieuwegein worden weer minimaal 10 trainers opgeleid. We hebben inmiddels meer dan 150 aanmeldingen binnen en daar zijn we erg blij mee. Vooral de vierde bijeenkomst belooft daarom spectaculair te worden: daar verzamelen al deze cursisten zich op Papendal om meer te leren over de speelwijze jeugdhandbal en keepers binnen de breedtesport.  

Alle HT2 opleidingen kunnen dit jaar gratis worden aangeboden door de inzet van het lokaal sportakkoord. Voor de HT2 opleiding bij Savosa is er bijvoorbeeld contact geweest tussen de contactpersoon van Savosa, het NHV en Buurtsportcoach Barendrecht. De Buurtsportcoach heeft ervoor gezorgd dat vanuit de gemeente het sportakkoord kan worden ingezet en hierdoor de cursisten die bij Savosa deelnemen aan de opleiding niet hoeven te betalen. Dit stimuleert de leden enorm om de opleiding dit seizoen te volgen en ook voor de verenigingen is dit een meevaller. Vaak zijn het de verenigingen die de kosten voor de opleidingen op zich nemen om ervoor te zorgen dat er voldoende goed opgeleide trainers zijn.

We zijn zelf erg enthousiast over bovenstaande ontwikkeling en hopen dat de leden die zich hebben aangemeld achteraf net zo enthousiast zijn. Ondertussen blijven we bezig met de doorontwikkeling zodat de opleiding optimaal aangeboden kan blijven worden.

Wil je zelf de HT2 opleiding gaan volgen? Ga dan naar deze link voor alle informatie. Er zijn nog verschillende opleidingen waarvoor kan worden aangemeld.