Campagne ‘plezier & groei. Dát is jeugdhandbal’ is van start!

Campagne ‘plezier & groei. Dát is jeugdhandbal’ is van start!

Op 30 augustus starten we met de campagne ‘plezier & groei’. Dát is jeugdhandbal.’ 

Waarom deze campagne?
Regelmatig krijgen wij vragen over de speelwijze in de F, E en D jeugd. De spelvisie en speelwijze die hoort bij deze leeftijdscategorieën is niet bij alle trainers, coaches, scheidsrechters en ouders bekend. Door de grootte van het veld en het aantal spelers in het veld te verkleinen komen kinderen vaker in balbezit. Zo kunnen ze vaker proberen een bal te onderscheppen, dribbelen, gooien en vangen of afronden op doel. Dit alles draagt bij aan een positieve spelervaring en ontwikkeling van het kind!

Het doel van de campagne is om ervoor te zorgen dat alle coaches, trainers, scheidsrechters en ouders binnen het jeugdhandbal zich gaan houden aan de spelvisie, zodat er geen onenigheid meer ontstaat en er gefocust wordt op spelplezier en ontwikkeling van de jeugd.

Doe mee!
Ook jouw vereniging kan meedoen met deze campagne. Hiervoor hebben wij alles al klaargezet in een handige toolkit, zodat jullie direct aan de slag kunnen. Deel dit met jullie leden: trainers, coaches, scheidsrechters, ouders, jeugdspelers en andere leden! De looptijd van de campagne is 30 augustus t/m 28 september: het staat iedere vereniging vrij om de content van de campagne te delen waar en wanneer zij dat willen! Hier zit geen richtlijn aan vast.

Ga naar de campagne