Dames U18 eindigen als 16e op het WK

De Dames U18 wisten zich eerder deze week niet te plaatsen voor de kwartfinale van het Women’s Youth Championship. Het toernooi werd vervolgd met twee wedstrijd om de eindpositie op het toernooi te bepalen.

Nederland – Zwitserland
In de eerste wedstrijd wachtte Zwitserland. Het waren de Zwitsers die de score openende. Na drie opeenvolgende doelpunten pakte Oranje de voorsprong. Zwitserland volgde dat voorbeeld en wist met vijf goals op rij de voorsprong terug te pakken. Bij rust stond een stand van 11-14 op het scorebord. De handbaldames moesten in de tweede helft aan de slag op zoek naar de overwinning. De wedstrijd ging op en neer en Nederland wist een aantal keer weer gelijk te komen. Uiteindelijk lukte het voor Oranje niet meer om op voorsprong te komen en werd er verloren met 25-26.

China – Nederland
De laatste wedstrijd dit toernooi werd gespeeld tegen China om plek 15-16. Oranje scoorde de eerste helft vaker en wist met een voorsprong van twee doelpunten verschil de rust in te gaan. In de tweede helft wisten de handbaldames de voorsprong niet lang vast te houden. De Chinezen pakten door drie doelpunten oprij te scoren de leiding. Nederland wist dankzij Anne Schouten en Frencis Portengen, deze weer terug te pakken, maar niet voor lang. Via een penalty kwam China weer op voorsprong. Het bleef gelijk op gaan, maar het waren de Aziaten die met nog één minuut te spelen de winnende maakten. Na zestig minuten spelen stond er een stand van 24-23 op het scorebord. Oranje eindigt als zestiende op het Women’s Youth Championship in China.