Showcase Beach Handball Olympische Spelen: drie Nederlandse speelsters naar Parijs

Showcase Beach Handball Olympische Spelen: drie Nederlandse speelsters naar Parijs

Van 27 t/m 29 juli vindt in Parijs de IHF Beach Handball Showcase plaats. Dit is een showcase van de Internationale Handbal Federatie om Beach Handball tot een Olympische Sport te maken. Namens Nederland zijn Isabel Barnard, Meike Kruijer en Rianne Mol geselecteerd om hieraan deel te nemen.

Drie mannen- en drie vrouwenteams, samengesteld van All-Stars van verschillende landen, plus de Franse nationale teams voor mannen en vrouwen, zullen gedurende drie dagen Beach Handball wedstrijden spelen onder leiding van zes wereldberoemde, medaillewinnende coaches.

In totaal zullen 64 van ’s werelds beste Beach Handball spelers (32 mannen, 32 vrouwen) uit 18 landen deelnemen, waaronder spelers uit Argentinië, Brazilië, Kroatië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Iran, Nederland, Noorwegen, China, Polen, Portugal, Qatar, Spanje, de Verenigde Staten en Uruguay.

Meike Kruijer verdiende op het afgelopen WK in China naast een bronzen plak óók een plekje in het All-Starteam: “Ik ben super blij dat ik de kans heb gekregen om samen met Beach Handballers vanuit de hele wereld de sport te promoten. Je speelt tegen verschillende teams, maar je hebt tegelijkertijd wel allemaal hetzelfde doel en dat maakt het bijzonder. Ik heb er zin in om alle verschillende aspecten van Beach Handball te laten zien en er samen voor te zorgen dat Beach Handball een Olympische sport wordt, op naar Brisbane 2032! En hopelijk kan ik deze dan ook meemaken als onderdeel van het Nederlands Beach Handballteam, dat zou ik echt fantastisch vinden!”

Ook Isabel Barnard kijkt enorm uit naar Parijs: “Ik vind het heel bijzonder dat ik hier aan mee mag doen! En ik vind het ook mooi voor het Nederlandse Beach Handball dat we vanuit Nederland drie speelsters hebben die uitgenodigd zijn. Dat is bovengemiddeld als ik kijk naar de andere landen. Dus dat laat wel zien dat we goed bezig zijn met Beach Handball in Nederland. Verder vind ik het ook wel spannend om opeens met allemaal andere teamgenoten te spelen. Zeker als spelverdeler heb ik graag een goede connectie met de spelers om mij heen, zodat ik hen zo goed mogelijk in stelling kan brengen. Dus ik hoop dat we snel een goeie klik met elkaar krijgen. Gelukkig hebben we drie dagen met trainingen en oefenwedstrijden om onze draai met elkaar te vinden. En ik denk verder dat het gewoon een onvergetelijke ervaring gaat worden. Ik ben heel dankbaar dat ik het mag meemaken en ik ga er héél erg van genieten.”

Dekkingsspecialist Rianne Mol hoopt dat de populariteit van de sport blijft stijgen hierdoor:” Ik ben heel blij en ook trots dat ik mee mag doen met de IHF Beach Handball Showcase. Het is een eer om met de beste spelers van de wereld onze sport te promoten. Met de showcase mogen we Beach Handball aan een groter publiek laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat veel mensen het leuk vinden, om te doen en om te zien. Het is aantrekkelijk, dynamisch en heeft een hoog FairPlay gehalte.

In Nederland zie je hoe de sport de afgelopen jaren is gegroeid. Toen ik begon was het Nederlands Kampioenschap vooral handballen op het zand. Nu zie je bij de jongste jeugd al de mooiste pirouettes en vliegers. Erg leuk om te zien. Hopelijk zet de populariteit door en wordt Beach Handball onderdeel van de Olympische Spelen. Als je het mij vraagt een mooie aanvulling op het programma!”