Beach Heren lopen Main Round EK mis ondanks overwinning

De Beach Heren hebben de Main Round op het EK misgelopen, ondanks een overwinning op Noorwegen en Polen. De ploeg van Danny Baijens gaat in de Consolation Round spelen om plaats negen, doordat Noorwegen en Kroatië een beter setsaldo hadden. De eerste wedstrijd in de volgende ronde ging verloren. Italië was met 0-2 te sterk.

Polen-Nederland

Polen begon beter aan de wedstrijd. Aanvallend waren zij scherp, waar Nederland dat niet was. De Poolse ploeg liep van 12-8 uit naar 18-8. Nederland kwam niet in de buurt van de setwinst. Polen bleef geconcentreerd spelen en liep uit naar 26-14. Specialist Jordy Baijens wist twee keer het net te vinden en deed namens Nederland iets terug. Polen won uiteindelijk de eerste set met 28-18.

Nederland kwam de tweede set beter uit de startblokken. Keeper Michiel de Folter had meerdere reddingen in huis en specialist Jordy Baijens was vier keer trefzeker. De ploeg van Danny Baijens pakte een 6-10 voorsprong. Doordat Nederland aanvallend fouten maakte, kreeg Polen de gelegenheid om de stand gelijk te trekken. Jelmer Schaap en Jordy Baijens namen hun ploeg bij de hand: 10-14. Keeper Michiel de Folter vertolkte een glansrol. Nadat hij cruciaal redding bracht, sleepte Jelmer Schaap met twee pirouettes de set binnen: 14-20.

Shoot-outs moesten de beslissing brengen. Nederland verzilverde al hun doelpogingen, waar Polen één keer miste. De shoot-out werd gewonnen met 8-9.

Nederland-Italië
Italië pakte een 0-4 voorsprong. Aan de hand van Jordy Baijens en Max Voermans trok Nederland de stand gelijk. De Italianen scoorden drie keer op rij. Het was Nederland dat opnieuw de stand in evenwicht wist te brengen: 10-10. De wedstrijd ging even gelijk op, maar het was Italië dat het initiatief in handen nam. Ze sloegen een gaatje van vier punten.

De ploeg van bondscoach Danny Baijens vocht zich terug in de wedstrijd (20-20). Italië was in de slotfase beter tegen de druk bestand. Nederland mistte kansen, waar Italië wel het net vond. De set ging verloren met 20-23.

In het tweede bedrijf waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Italië liep van 12-12 uit naar 12-16. Jordy Baijens vond twee keer op rij het net en zorgde weer voor een gelijke stand. De wedstrijd kon twee kanten opvallen, maar het waren de Italianen die aan het langste eind trokken. In de slotfase waren zij scherper in de afronding. Ze scoorden drie twee-punters achter elkaar. Jordy Baijens bepaalde de setstand op 20-24.