Nieuwe namen voor de handbal topcompetities: Super Handball League en Next Handball League

Nieuwe namen voor de handbal topcompetities: Super Handball League en Next Handball League

Het Nederlandse Handbal Verbond (NHV) presenteert met trots de herpositionering van de topcompetities. Na een zorgvuldig en uitgebreid proces zijn de nieuwe namen voor de competities vastgesteld. Met deze aanpassingen zet het NHV een belangrijke stap in de verdere promotie en professionalisering van het handbal in Nederland.

De herpositionering van de topcompetities is gebaseerd op enkele belangrijke uitgangspunten. Allereerst worden de competities ingezet als een cruciaal promotiemiddel voor de sport, waarbij zowel de mannen- als vrouwencompetitie evenveel aandacht krijgt. Het streven naar duidelijkheid staat centraal, daarbij is heldere communicatie richting clubs, fans, media, spelers en partners over de naamgeving, het competitieformat, de prijzen en de deelnemende clubs van groot belang.

De sportieve ontwikkeling van de Super Handball League Men (Voormalig: BENE-League Handball) is de afgelopen jaren het resultaat van de vruchtbare samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse handbalfederaties, en momenteel wordt onderzocht hoe deze samenwerking verder kan worden geïntensiveerd. Een van de concrete wensen is om te verkennen hoe voor de vrouwenteams een gezamenlijke competitie of competitie-elementen kunnen worden vormgegeven. In de komende periode zullen daar gesprekken over plaatsvinden.

Deze herpositionering maakt deel uit van de bredere handbalagenda 2032. In 2032 is het doel dat iedereen in Nederland in aanraking is gekomen met en uitgedaagd wordt door handbal, zodat de unieke kracht van de sport volledig wordt benut, ervaren en geactiveerd. De topcompetities spelen een cruciale rol in het verwezenlijken van deze ambitie, door handbal zichtbaarder en aantrekkelijker te maken voor een breed publiek.

Nieuwe namen voor de competities
Met deze uitgangspunten in gedachten zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • BENE League Handball wordt Super Handball League Men
    (Reeds gelanceerd met de Belgische Handball Federatie).
  • Eredivisie Dames wordt Super Handball League Women.
  • Eredivisie Mannen wordt Next Handball League Men.
  • Eerste Divisie Vrouwen wordt Next Handball League Women.

De komende periode worden de naamsveranderingen geleidelijk doorgevoerd in alle communicatie, reglementen en regelingen. Tot die tijd vragen wij iedereen om, waar de oude naam nog vermeld staat, de nieuwe naam te lezen.