Reglementswijzigingen seizoen 2024/2025

Reglementswijzigingen seizoen 2024/2025

Mogelijkheden voor 2e speelrecht uitgebreid
Er zijn twee vormen van 2e speelrecht mogelijk namelijk: in het kader van maatschappelijke ontwikkelingen en in het kader van talentontwikkeling. 

In het verleden was 2e speelrecht in het kader van talentontwikkeling alleen mogelijk voor teams die uitkomen in de Eredivisie en BENE-League. Dit is nu uitgebreid naar de ‘Wedstrijdsport Landelijk’ hierdoor is het nu ook mogelijk 2e speelrecht in het kader van talentontwikkeling te krijgen voor teams die uitkomen in de Hoofdklasse, 2e divisie, 1e divisie en A-jeugddivisie.

Wil je hierover meer informatie klik dan hier
Aanvragen van het 2e speelrecht kan hier.

Klevende middelen.
Het is belangrijk om in het kader van talentontwikkeling en spelvisie bepaalde richtlijnen te volgen. Eén van deze richtlijnen is het vermijden van het gebruik van klevende middelen bij jonge spelers tot en met de C-jeugd. Dit helpt om de natuurlijke vaardigheden van kinderen te ontwikkelen.

Door geen klevende middelen toe te staan, worden jonge spelers aangemoedigd om hun balbeheersing en techniek op een natuurlijke manier te verbeteren.

Wil je hierover meer informatie klik dan hier

Naast bovenstaande wijzigingen hebben er ook een aantal kleine wijzigingen plaatsgevonden. Deze vind je hieronder terug.

Artikel 33 “Wijziging wedstrijdprogramma en/of tijdstip van aanvang”
Artikel 38 “Niet spelen van een wedstrijd”
Artikel 46 “Dispensatie”