Zoë Sprengers mist Olympische Spelen wegens blessure

Zoë Sprengers mist Olympische Spelen wegens blessure

18 juli 2024 – Zoë Sprengers, speelster van de TeamNL Handbaldames, mist de Olympische Spelen die volgende week van start gaan in Parijs. Afgelopen uitzwaaiwedstrijd tegen Zuid-Korea heeft zij een blessure opgelopen aan haar bovenbeen.

“Het is ontzettend zuur, twee dagen voor vertrek van de Olympische Spelen. Op de MRI was duidelijk te zien dat de spierscheur te groot was om mee te gaan”, vertelt de linker hoek. Sprengers geeft aan tijd nodig te hebben om deze tegenvaller te verwerken en hoopt er tijdens het EK in december weer bij te zijn.

Bondscoach Per Johansson is geraakt door het uitvallen van Sprengers: “Het hele team is ‘heartbroken’ en leeft met Zoë mee in deze moeilijke tijd. Zoë heeft de laatste tijd een fantastische ontwikkeling doorgemaakt en zou een grote rol gaan spelen op de Olympische Spelen. We weten allemaal dat Zoë een vechter is en nog sterker terug zal komen”.

Judith van der Helm mag zich door de blessure van Sprengers opmaken voor haar eerste Olympische Spelen. Bondscoach Per Johansson: “Judith is een talentvolle speelster die het zeer goed deed op het WK U20. We heten haar welkom in ons team”.

De TeamNL Handbaldames zijn op de Olympische Spelen ingedeeld in groep B. In de poulefase treffen ze Hongarije, Spanje, Frankrijk, Brazilië en Angola. Van de zes teams in een poule plaatst de top vier zich voor de kwartfinales, die gespeeld worden op 6 augustus. De eerste wedstrijd vindt plaats op donderdag 25 juli om 11.00 uur tegen Angola. Alle wedstrijden worden live uitgezonden bij de NOS en/of Eurosport.