Skip to the main content
beach handball

Beach Handball

Ontdek Beach Handball: De Ultieme Zomersport!

Ben jij klaar voor een mix van zon, zand en spektakel? Maak kennis met Beach Handball, dé zomerse variant van handbal. Dit snelle, spectaculaire spel draait om Fair Play, met muziek, pirouettes, vliegende doelpunten en high-fives als vaste ingrediënten van elke wedstrijd!

Heb jij je al ingeschreven voor de Beach Handball Competitie of Tour? Of wil je jezelf ontwikkelen als Beach Handball-trainer of scheidsrechter? Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om mee te doen en te groeien in deze energieke zomersport!

Beach Handball

Ontdek Beach Handball: De Ultieme Zomersport!

Ben jij klaar voor een mix van zon, zand en spektakel? Maak kennis met Beach Handball, dé zomerse variant van handbal. Dit snelle, spectaculaire spel draait om Fair Play, met muziek, pirouettes, vliegende doelpunten en high-fives als vaste ingrediënten van elke wedstrijd!

Heb jij je al ingeschreven voor de Beach Handball Competitie of Tour? Of wil je jezelf ontwikkelen als Beach Handball-trainer of scheidsrechter? Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om mee te doen en te groeien in deze energieke zomersport!

Beach Handball

Starten met

Wil jij starten met Beach Handball, als speler, team of vereniging? Kijk dan hieronder voor meer informatie!

Beach Handball

Opleidingen, clinics en workshops

Hulp nodig bij het verzorgen van een Beach Handball training? Of interesse in een Beach introductie? Bekijk onze opleidingen, clinics en workshops voor Beach Handball.

Beach Handball

Arbitrage

Zijn jullie als vereniging op zoek naar gediplomeerde Beach Handball Scheidsrechters voor jullie toernooi?

Beach Handball

Nationale teams

Bekijk hieronder onze nationale Beach Handball Selecties.

Beach Handball

Agenda

Hulp nodig bij het organiseren van een F-jeugd toernooi? Bekijk alle tools en hulpmiddelen voor een geslaagd toernooi!

Plezier en groei. Dát is jeugdhandbal.

Informatie over de campagne

plezier en groei. Dát is jeugdhandbal.

Vraag kosteloos aan

Spelvisie workshop

Om de spelvisie verder toe te lichten en onduidelijkheden te voorkomen, verzorgt het NHV bijeenkomsten door het hele land. Tijdens zo’n bijeenkomst wordt de spelvisie verder toegelicht aan iedereen die betrokken is bij het jeugdhandbal. We komen graag langs om duidelijkheid te scheppen zodat verwarring wordt voorkomen. De middag bestaat uit een informatief deel en een praktijk deel.

Voor wie?
De bijeenkomsten zijn voor trainers, coaches, scheidsrechters, bestuurders, ouders of anderen die betrokken zijn bij het jeugdhandbal.

Hoe kunnen we dit aanvragen bij onze vereniging?
De Spelvisie Workshop is opgenomen aan de servicelijst van het Nationaal Sportakkoord II. Dit betekend dat de kosten voor de Spelvisie Workshop niet door de vereniging worden betaald. Hoe dit in zijn werk gaat vind je hier uitgelegd.
Kom je er niet helemaal uit? Geen probleem, we helpen je graag verder. Stuur een mailtje naar jeugdhandbal@handbal.nl zodat we er samen voor kunnen zorgen dat een Spelvisie Workshop wordt gerealiseerd.


Veelgestelde vragen over Beach Handball

Vivamus non pretium felis. Fusce metus magna, ullamcorper sit amet dui non, rhoncus mattis ipsum. Duis vitae malesuada eros, et laoreet lorem. Duis sagittis mauris sed libero pulvinar, et hendrerit ante suscipit. Donec eu quam eget massa efficitur ornare sit amet eget nibh. Duis libero dui, fringilla sit amet pretium ac, maximus sit amet mauris. Pellentesque egestas fringilla nisi. Mauris ullamcorper arcu ex, nec pharetra diam lobortis ac. Pellentesque ornare enim lacinia lacus semper, eu vestibulum dui fringilla. Proin eu sollicitudin mauris. Fusce id felis volutpat, convallis nibh non, tempor nisl. Nunc fringilla, augue ut interdum molestie, nunc augue semper risus, sit amet lobortis arcu enim vel orci.

Suspendisse tortor urna, ultricies sed tellus ac, facilisis vestibulum nibh. In hac habitasse platea dictumst. Vestibulum sit amet scelerisque ligula, vestibulum porta ex. Praesent commodo ullamcorper felis nec rhoncus. Nullam erat urna, ultricies in lacinia nec, auctor at est. Nulla turpis augue, malesuada et sapien quis, malesuada pulvinar elit. Quisque fermentum justo ut augue suscipit mattis. Cras a turpis arcu. Ut volutpat, nunc ullamcorper sollicitudin vestibulum, nisl sem vestibulum ligula, lacinia ultricies lorem dui sit amet tellus. In lorem ipsum, volutpat vitae nunc nec, facilisis pharetra sem. Nam nibh libero, suscipit quis augue sed, scelerisque placerat sem. Sed id eros urna. Proin nec lectus blandit lorem dignissim placerat a in neque.

Wanneer de vereniging geen invulling geeft aan de leveringsplicht via een bondsscheidsrechter of voorkeurswedstrijden zullen er wedstrijden op verenigingsnaam ingedeeld worden. Bij de indeling van deze wedstrijden streven wij er naar dat een vereniging per team waarvoor zij een te kort hebben verspreid over het seizoen wedstrijden krijgt toebedeeld. Wanneer de vereniging een te kort heeft bij de leveringsplicht van twee teams, kan ervan uit gegaan worden dat er wekelijks een wedstrijd op verenigingsnaam ingedeeld wordt. Bij een te kort in de leveringsplicht van meer dan twee teams zal het voorkomen dat er meer dan één wedstrijd per weekend wordt toebedeeld.

De wedstrijden die gekozen kunnen worden van de voorkeurslijst zijn uit de 1e klasse heren + dames, de 2e klasse heren + dames en uit een aantal jeugd wedstrijdsportcompetities. Op wedstrijden uit hogere klassen worden alleen bondsscheidsrechters aangesteld.

Het is vanaf het seizoen 2022-2023 mogelijk voor verenigingsbondsscheidsrechters om voorkeurswedstrijden kenbaar te maken bij het NHV. Wanneer de verenigingsbondsscheidsrechters van jullie vereniging geen voorkeurswedstrijden doorgeven, zal er een aanwijzing op verenigingsnaam volgen. Hierbij wordt er geen rekening gehouden met verhinderingen en wedstrijden van de vereniging. De verantwoordelijkheid voor de invulling van de wedstrijden ligt bij de vereniging.

Iedere NHV bondsscheidsrechter en verenigingsbondsscheidsrechter dient te beschikken over het juiste diploma.

Ja, een scheidsrechter moet aangemeld zijn bij de vereniging om te mogen fluiten voor de leveringsplicht. Let op: Vanaf het seizoen 2022-2023 dient de scheidsrechter (niet-spelend) lid te zijn van de vereniging waarvoor hij/zij meetelt voor de leveringsplicht.

Ja, een bondsscheidsrechter mag wedstrijden op verenigingsnaam fluiten, mits hij/zij niet door het bondsbureau is ingedeeld op een wedstrijd. Wanneer een bondsscheidsrechter invulling geeft aan de wedstrijd op verenigingsnaam, zal deze wedstrijd meetellen in het totaal aantal van wedstrijden op verenigingsnaam.

Nee, het is niet mogelijk dat een bondsscheidsrechter meetelt voor meer wedstrijden. Een scheidsrechter mag indien hij/zij dat wenst wel meer dan het aantal wedstrijden, maar deze tellen niet mee voor een leveringsplicht.

Nee, het is niet mogelijk om voor twee of meer verenigingen mee te tellen voor de leveringsplicht. Een scheidsrechter die voor vereniging A fluit, kan wel worden ingedeeld voor wedstrijden van vereniging B (mits niet ingedeeld door het bondsbureau)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer vitae mi scelerisque, rhoncus ex at, porttitor lorem. Nullam tincidunt laoreet lectus, nec facilisis lorem luctus ut. Nam interdum, magna ac rutrum consectetur, urna neque efficitur ante, vitae aliquam felis nisl nec quam. Morbi id porttitor nisl, eget maximus libero.

Probeer tijdens de time-out te overleggen hoe jullie als coaches en scheidsrechter ervoor kunnen zorgen dat het spelplezier bij beide teams blijft bestaan. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bij het sterkere team de speler die heeft afgerond even aan de kant te halen. Hierdoor ontstaat er een overtal situatie in de dekking waardoor de minder vaardige ploeg altijd een speler vrij heeft staan. De schutter mag vervolgens weer meedoen als de bal de middenlijn heeft gepasseerd.  

Nee. Je mag alleen een bal die ‘los’ is pakken. Dit betekent dus tijdens de dribbel of het overspelen van de bal.  

Dit gaat geleidelijk aan gebeuren zodra de spelers de vaardigheden hebben die nodig zijn om een andere dekkingsvorm te spelen. Denk hierbij aan het overgeven en overnemen van een aanvaller, het sluiten op de juiste momenten en keuzes kunnen maken in een split second. Kinderen in deze leeftijdscategorie zijn meer gericht op zichzelf dan op hun teamgenoten, hierdoor is het moeilijk om samen te werken en ook nog te werken aan je eigen vaardigheden. 

Het geven van de tijdstraf wordt in het volwassen spel gebruikt om te voorkomen dat er heftige overtredingen worden begaan. Deze vorm van straffen geeft de andere partij tactisch voordeel in de wedstrijd. Binnen het jeugdhandbal staat spelplezier en een veilige sportomgeving centraal. Kinderen moeten de mogelijkheid hebben om fouten te maken, zonder dat hier een tactisch voordeel uit gehaald kan worden. Het gaat immers niet om winnen of verliezen, maar om plezier en ontwikkeling.  

Ja. In de spelregels staat dat je met gebogen armen de aanvaller mag begeleiden. Contactverdedigen is echter iets anders dan klemmen. Dit zien we terug in het volwassen handbal en wordt ingezet als tactische handeling om het spel stil te leggen. Het onderscheppen van de bal is het voornaamste doel binnen het jeugdhandbal. Snel in balbezit komen, zodat we weer kunnen aanvallen!  

Bij een 1 op 1 dekking houdt de speler zowel zijn aanvaller als de bal in de gaten. Het doel is om de bal te veroveren terwijl je ervoor zorgt dat je tussen de aanvaller en jouw keeper blijft bewegen. Het veroveren van de bal kan alleen gebeuren als jouw aanvaller kan worden aangespeeld door zijn teamgenoten. Het is daarom belangrijk om niet te ver bij de aanvaller vandaan te staan, anders ben je niet op tijd om de bal te onderscheppen. Bij een mandekking heeft de speler slechts oog voor de aanvaller en heeft als doel dat zijn aanvaller niet aangespeeld kan worden.  

Wil je anoniem je verhaal bespreken, chat dan via FIER. De medewerkers van het chatteam luisteren naar je, geven je informatie en helpen je als je dat wilt. De chat is bedoeld om sporters en iedereen die betrokken is bij sportadvies te geven bij seksuele intimidatie, misbruik of andere vormen van intimidatie, geweld en grensoverschrijdend gedrag. Chat met Fier staat voor je klaar van 16.00 tot 06.00 uur.

Bel de politie bij acute, dreigende situaties via 112 of 0900-8844.

Dit is het landelijke meldpunt voor alle sporten. Je kunt zelf kiezen of je melding doet bij het meldpunt van het NHV of bij het Centrum Veilige Sport Nederland. Het Centrum Veilige Sport Nederland is telefonisch te bereiken via 0900 – 202 55 90 (dit nummer is op werkdagen bereikbaar van 8:30 – 17:00 uur).

Het Meldpunt behandelt meldingen over mogelijke schendingen van gedragscodes, grensoverschrijdend gedrag, seksuele intimidatie, matchfixing en doping. Je kunt alle reglementen van het NHV hier terugvinden.

 

Ja. Je kunt anoniem melden via Speak Up via Centrum Veilige Sport. Maar, let op: anonieme meldingen kunnen niet altijd in behandeling worden genomen. Het helpt dus altijd als je jouw identiteit deelt. Daar wordt altijd zorgvuldig mee om gegaan. Voor bestuurders of begeleiders van verenigingen geldt dat zij verplicht zijn om vermoedens van seksuele intimidatie te melden. Dit kan dus niet anoniem.

Iedereen mag melding doen. Het Meldpunt kan meldingen behandelen die gaan over (mogelijke) integriteitsschendingen waar leden, sporters of werknemers van het NHV bij betrokken zijn, of waar leden van het NHV of andere sporten (misschien) een gevaar lopen.

Het helpt als je melding zo volledig mogelijk is. Wat is er gebeurd, hoe is het gebeurd, wie waren er betrokken, waar en wanneer vond het plaats, en welke mensen of instanties weten er (mogelijk) ook van af? Neem zoveel mogelijk informatie op in je melding.

Als bestuurder of begeleider van een vereniging ben je verplicht om melding te doen als je seksuele intimidatie vermoedt. Dat kan bij ons, of het Centrum Veilige Sport. In bepaalde situaties ben je verplicht om melding te doen bij de aanklager in tuchtrecht. Mocht dat nodig zijn, dan wijzen we je hier op en ondersteunen je hierbij. Gaat je vermoeden over matchfixing en wedstrijdmanipulatie? Voor alle leden van de bond geldt, dat je dan verplicht bent om bij ons of het Centrum Veilige Sport Nederland melding te doen.

Nee, het meldpunt geeft geen vertrouwelijk advies. De informatie die je aan het meldpunt geeft, moet indien nodig gedeeld kunnen worden met andere functionarissen en instanties. Voor vertrouwelijk advies kun je contact opnemen met een vertrouwenspersoon. Dat kan op doorverwijzing via het Centrum Veilige Sport Nederland.

Nadat jij een melding hebt gedaan, neemt het meldpunt zo snel mogelijk contact met je op, uiterlijk binnen 2 werkdagen. Als het nodig is, vragen we je om aanvullende informatie. Ook vragen we je om toestemming om jouw persoonsgegevens te mogen verwerken. Dat is nodig, om met je melding aan de slag te kunnen gaan en een passende opvolging hieraan te geven.

Soms zullen we je advies geven over stappen die je zelf kunt zetten, eventueel met hulp. Of we zorgen voor bemiddeling en ondersteuning. In andere gevallen nemen we contact op met het Instituut Sportrechtspraak, die namens het NHV (en andere sportbonden) als onafhankelijk instituut de tuchtzaken binnen de sport afhandelen, of dragen we informatie over aan de politie. Dat doen we bijvoorbeeld als er een gevaarlijke situatie is voor jou of andere leden van je vereniging. Wat we ook doen, we houden je altijd goed op de hoogte van de stappen die we ondernemen.

Nulla congue justo et libero euismod, euismod commodo quam volutpat. Etiam sit amet mauris nulla. Vivamus id justo molestie, porttitor diam a, sagittis mauris. Integer orci lectus, posuere a velit quis, imperdiet bibendum sem.

Het betreffende lid is dan al eerder aangemeld. Verwijs hem/haar naar https://login.flowsparks.com/ om in te loggen. Als het lid zijn/haar wachtwoord niet meer weet, dan kan hij/zij op “Wachtwoord vergeten” klikken. Er wordt dan een wachtwoord reset mail verstuurd waarmee vervolgens ingelogd kan worden. Na het inloggen zal het spelregelbewijs via een tegel beschikbaar zijn

Wanneer je als contactpersoon binnen de vereniging verantwoordelijk bent voor zaken rondom het spelregelbewijs is het handig als je de informatie voor verenigingen (bij de downloads op deze pagina) doorleest. Hierin staat beschreven hoe je leden kunt aanmelden voor het spelregelbewijs.

Wanneer je bent aangemeld voor het spelregelbewijs, maar je bent de mail kwijt geraakt en/of je wil een nieuwe welkomstmail ontvangen, dan ga je naar https://login.flowsparks.com/. Klik vervolgens op de knop “Wachtwoord vergeten”. Vul hier het e-mailadres in dat bekend is bij Sportlink en je ontvangt een wachtwoord reset mail, zodat je kan beginnen met het spelregelbewijs.

De vereniging waar je lid van bent kan je via Sportlink aanmelden voor het spelregelbewijs. Zodra ze jou hebben aangemeld ontvang je een mail met de vervolgstappen. Als de vereniging niet weet hoe ze je moeten aanmelden via Sportlink, kun je ze verwijzen naar de download voor verenigingen op deze pagina.

Nulla congue justo et libero euismod, euismod commodo quam volutpat. Etiam sit amet mauris nulla. Vivamus id justo molestie, porttitor diam a, sagittis mauris. Integer orci lectus, posuere a velit quis, imperdiet bibendum sem.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer vitae mi scelerisque, rhoncus ex at, porttitor lorem. Nullam tincidunt laoreet lectus, nec facilisis lorem luctus ut. Nam interdum, magna ac rutrum consectetur, urna neque efficitur ante, vitae aliquam felis nisl nec quam. Morbi id porttitor nisl, eget maximus libero.

Nieuws

Stel je vragen over Beach Handball!

Beach Handball is nog een vrij nieuwe sport en kent andere spelregels dan zaalhandbal. We snappen dat je daarom best wat vragen hebt. Bekijk onze veelgestelde vragen of stel jouw vragen m.b.t. Beach Handball en wij helpen je zo snel mogelijk!

Stel je vraag

Stel hier je vraag over Beach Handball